E-mail Facebook


CRF 450 R z elektro zaganjačem ( NOVO 2018 )

Cross & Hard Enduro

Model 2018 je serijsko opremljen z električnim zaganjačem.  Dobavljiva od septembra 2017 dalje.

Po 8 letih popolnoma prenovljena CRF450R ponuja zdaj kar 11% več moči in obenem več navora čez celotno območje vrtljajev. Aluminijast okvir sedme generacije z novo geometrijo, krajšo medosno razdaljo, kompaktnejšo zadnjo vilico, nižjim težiščem in dirkaškimi prednjimi vilicami znamke Showa 49mm z jeklenimi vzmetmi. Po novem je rezervoar narejen iz lahkega titana, plastični oklepi so ožji in aerodinamični. Po želji si lahko omislite tudi električni zaganjač.

Honda CRF450R je pojem cross motocikla od svoje predstavitve leta 2002. Znana je po svoji uravnoteženosti ter po močnem agregatu, ki podaja svojo moč zelo kontrolirano, da jo lahko izkoristi prav vsak voznik. Vse to ob pregovorni Hondini zanesljivosti in trpežnosti.

Po nekaj premišljenih evolucijah tega modela je zdaj prišel čas za revolucijo. Občutno več moči, več oprijema in s tem lažje prenašanje moči na podlago.
Nova CRF450R tudi izgleda drugače. In ponuja povsem novo izkušnjo na dirkališču. Najpomembnejše pa je, da je hitrejša. Precej hitrejša !

Nova CRF450R je bila razvita v sodelovanju z ekipami MXGP ter AMA. Z namenom, da omogoča najboljše pospeške ( vzporedna testiranja ekipe HRC-ja kažejo, da novi model potrebuje za 0-10m samo 1.53s, kar je 6.4% hitreje kot pri predhodniku ) in najhitrejše čase krogov. Spremenjeni agregat ima ob vseh izboljšavah zdaj kompresijsko razmerje 13.5:1 ( prej 12.5:1 ), kar mu omogoča občuten porast moči. Sploh v srednjem in višjem območju vrtljajev. Seveda sta bila deležna izboljšav tudi sklopka in menjalnik.

Vsi gumbi se zdaj nahajajo na levem krmilu : gumb za izklop agregata, opozorilna lučka EFI, gumb EMSB mode in LED indikator. Hondin EMSB (Engine Mode Select Button) omogoča vozniku spremembo karakteristik agregata. LED indikator, ki prikazuje izbrano mapo, je vgrajen v sam gumb. Mode 1 uporablja standardno kombinacijo vžiga in mapping za uravnoteženo podajanje moči in navora. Mode 2 je bolj umirjen in podaja mehkejše podajanje moči. Mode 3 je oster z agresivno in odzivno močjo. Mode 2 in 3 se lahko dodatno prilagodi željam voznika preko obstoječega HRC nastavitvenega orodja.

S povsem prenovljenim okvirjem so dosegli zastavljene cilje : še več okretnosti, več stabilnosti in oprijema prednjega kolesa, več oprijema zadnjega kolesa pri pospeševanju, več povratnih informacij za voznika. Nova geometrija prenaša več teže na zadnje kolo za boljše pospeške. 2017 CRF450R je ožja in kompaktnejša. Z nižjim težiščem za lažje upravljanje. Kar pride do izraza še posebej pri dirkanju na limitu.

Spredaj ima CRF450R povsem novo razvite in nastavljive 49mm Showa USD vilice. Kot se pričakuje od dirkaškega vzmetenja, omogočajo vozniku popoln nadzor.
Popolnoma nastavljiv zadnji amortizer Showa je vpet nižje kot prej za centralizacijo mase in več stabilnosti pri višjih hitrostih. Aluminijasta zadnja nihajka je zdaj krajša in lažja. Spredaj marjetičasti zavorni kolut 260mm in zadaj 240mm. Pnevmatike Dunlop MX3SF in MX3S.

CRF450R ima 6.3l rezervoar za gorivo iz titana, ki je 513g lažji, kar dodatno niža težišče motocikla. Tekoče linije oklepov omogočajo vozniku nemoteno premikanje telesa. V prednjem delu je motocikel ožji za 30mm. Preoblikovan prednji blatnik usmerja več zraka h hladilniku. Poslikave na oklepih so izredno odporne proti praskam.

 

Galerija slik - detajli

Galerija

Tehnični podatki


Motor:tekočinsko hlajeni, 4-taktni, 1-valjni, 4-ventilski

Prostornina:449,7 cm3

Največja moč:n.p.

Največji navor:n.p.

Zagon:električni zagon

Vbrizg goriva:elektronski

Dimenzije (d x š x v):2,183 x 827 x 1,274 mm

Medosje:1.482 mm

Višina sedeža:960 mm

Posoda za gorivo:6,3 l

Pnevmatika spredaj:80/100-21 Dunlop MX3SF

Pnevmatika zadaj:120/80-19 Dunlop MX3S

Zavore:K/K

Masa:110,6 kg (pripravljen za vožnjo)form

Pošlji povpraševanje (CRF 450 R z elektro zaganjačem ( NOVO 2018 ))

S klikom na Prijava, se strinjam s pogoji uporabe.