E-mail Facebook
Honda-as.com


CB1000R ABS+TCS

Naked

Dobava po naročilu. 

Priljubljeni CB1000R se vrača s svojim udarnim minimalističnim oblikovanjem. Kot moderna in visoko zmogljiva interpretacija stilskega café-racerja. Njegov 4-valjni agregat je pridobil 15kW moči, sistem TbW, različne načine vožnje Riding Modes, ki določajo kombinacijo moči, motornega zaviranja in sistema za nadzor zdrsa zadnjega kolesa HSTC. Popolnoma nov je okvir, vrhunsko Showa vzmetenje in radialno vpete prednje zavore. Kljub bogatejši opremi je 12kg lažji od predhodnice.

Povsem nova CB1000R izstopa iz množice s svojim oblikovanjem. Ne gre le za zmogljiv slečen motocikel. Poleg vrhunskih zmogljivosti superšportnika ponuja s svojim retro minimalističnim oblikovanjem čisto estetsko zadovoljstvo. Hondini inženirji so mu dodali močno karizmo in osebnost, ki jo najbolje opisuje ‘Neo Sports Café’.

Pri izdelavi so se inženirji izogibali uporabi plastike, saj je le 6 zunanjih delov iz tega materiala. Zato pa takoj pridejo do izraza prestižno obdelani kovinski deli, v skladu s café racer tradicijo. Spredaj in zadaj so zmanjšali previse, da lahko motocikel deluje tako kompaktno. Vsa svetila so v LED tehnologiji. Tanek in sofisticiran žaromet daje motociklu poseben pečat. Krmilo je širše in višje kot pri prejšnjem modelu, prav tako je višje tudi sedenje na višini 830mm. Sicer širok rezervoar je v predelu kolen namenoma zožan.

CB1000R je na tehnično zahtevni cesti povsem sposobna parirati super športnim modelom. Ob tem pa lastnika navdaja s ponosom, saj vozi motocikel, ki združuje estetiko, čustva, zmogljivosti in najnovejšo tehnologijo.

Agregat, ki si deli zgradbo s Fireblade, je bil dodelal in izboljšan. Prenovljeni 4-valjnik zmore 16% več moči. 107 kW/10,500vrt in 104Nm/8,000vrt. Navor je zrasel za 5% v srednjem območju, kjer je najbolj potreben za zadovoljujočo cestno vožnjo. Prenosi so 4% krajši, kar dodatno izboljša pospeševanja in odzivnost na ročico plina. V prvih 3 prestavah pospešuje celo bolje od dirkaške CBR1000RA. Obenem je nov agregat tudi varčnejši. Kompresijsko razmerje je višje in sicer 11.6:1, bati so kovani kot pri superšportni Fireblade SP. Zdrsljiva sklopka pomaga pri grobih prestavljanjih navzdol, saj ohranja motocikel miren. Nov izpuh je 4,5kg lažji in proizvaja zvok, ki z vrtljaji postaja globok in bolj grob.

Sistem Throttle By Wire (TBW) omogoča 3 prednastavljene načine vožnje in osebno nastavljiv USER - z nastavitvijo moči (P), motornega zaviranja (EB) in sistema za nadzor zdrsa zadnjega kolesa Honda Selectable Torque Control (HSTC). Nastavlja se z gumbi na levem krmilu. HSTC je popolnoma izklopljiv.

RAIN mode – manjša moč, srednje motorno zaviranje in občutljiv sistem HSTC. Moč je omejena predvsem v prvih treh prestavah.

STANDARD mode – srednja moč, srednje motorno zaviranje in srednje občutljiv HSTC. Moč je omejena predvsem v prvih dveh prestavah, kasneje pa je le nekaj manjka kot v načinu Sport. Pri delnih odpiranjih plina je navor nekoliko omejen.
Dovoljuje manjše zdrse zadnjega kolesa in dvige prednjega kolesa.

SPORT mode – visoka moč, manjše motorno zaviranje, manj občutljiv HSTC. Ponuja polno moč in navor.

USER mode – za osebne nastavitve parametrov moči, motornega zaviranja in HSTC.

Čeprav je motocikel kompaktnih mer, ponuja vozniku več prostora. Prednje USD vzmetenje Showa Separate Function Fr Fork Big Piston (SFF-BP) in amortizer Showa odlično opravljajo svojo nalogo in so tudi popolnoma nastavljivi. Radialno vpete prednje zavore z ABS-om odlično opravljajo svoje delo. Moč se prenaša na cesto preko zajetne 190mm zadnje pnevmatike. Enoročna zadnja nihajka je paša za oči.

Na zaslonu se poleg izbrane prestave, načina vožnje in Eco indikatorja prikazuje tudi indicator za prestavljanje navzgor, ki opozarja, ko vrtljaji presežejo izbran nivo.

Galerija slik - detajli

Galerija slik - zunanjost

Tehnični podatki


Motor:tekočinsko hlajeni, 4-taktni, 4-valjni, 16-ventilski, vrstni

Prostornina:998 cm3

Največja moč:107kW (145 KM ) / 10,500/min

Največji navor:104Nm / 8,250/min

Zagon:električni

Vbrizg goriva:elektronski vbrizg PGM-FI

Dimenzije (d x š x v):2120 x 789 x 1095 mm

Medosje:1455 mm

Višina sedeža:830 mm

Posoda za gorivo:17,2 l

Pnevmatika spredaj:120/70-ZR17

Pnevmatika zadaj:190/55-ZR17

Zavore:2K/K, ABS

Masa:212 kg (pripravljen za vožnjo)

Poraba goriva:6,0 l/100km

Izpusti CO2:140 g/km