E-mail Facebook
Honda-as.com


CBR1000RR Fireblade

Sport

Cena in zaloga

Cena: 19.490,00 EUR ( 2019YM)
Akcijska cena: 15.490,00 EUR (2017YM)

Za dobavljivost pošlji povpraševanje

Akcijske cene veljajo do razprodaje zalog. Samo še 1 rdeča 2017YM za 15.490 EUR. 

Honda CBR1000RR Fireblade daje nov pomen sloganu ‘’Popolna kontrola’’.
Je občutno lažja, močnejša in opremljena z najmodernejšo elektroniko. Je vse kar predstavlja ime Fireblade in še več.

Razmerje moč/masa je na račun 15 kg manj in 8 kW več izboljšano za kar 14%. Serijsko je opremljena s sistemom za nadzor zdrsa pogonskega kolesa HSTC, sistemom za nadzor dviga prednjega kolesa Wheelie Control, sistemom za nadzor dviga zadnjega kolesa pri zaviranju Rear Lift Control, možnostjo izbora različnega motornega zaviranja Selectable Engine Brake, sistemom proti blokiranju kolesa Cornering ABS, možnostjo izbire voznega načina Riding Mode Select System in podajanja moči Power Selector. Tehnologija, ki jo vsebuje tudi iz MotoGP razvita prestižna RC213V-S. Po želji lahko vgradite tudi 3-stopenjski originalni sistem za prestavljanje navzgor in navzdol brez uporabe sklopke Quickshifter & Downshift Assist.

Leta 1992 je Honda presenetila motoristični svet s svojo radikalno CBR900RR Fireblade, ki je ponujala idealno kombinacijo moči in nizke mase. Skozi leta je model Fireblade ostal zvest temu konceptu, ki se odlično obnese na dirkaški stezi in na cesti. Zato je tudi s 23 zmagami najbolj zmagovit 1000-kubični model na legendarni cestni dirki Isle of Man TT, kjer se tekmuje v ekstremnih pogojih.  

Temeljni princip nove Fireblade ostaja optimalno razmerje med močjo in težo. Pelje se precej bolje, saj je okretnejša, stabilnejša in z obilico povratnih informacij na račun izboljšanega okvirja. Elektronski progresivni blažilnik krmila Honda Electronic Steering Damper (HESD) nezaznavno ohranja stabilno krmilo.
Prihranki na masi so zasluga izdatne uporabe magnezija in titana. Kljub vsem dodatkom je kar 15kg lažja od predhodnice in tehta pripravljena za vožnjo samo 196kg.

Novi lažji agregat se vrti močneje in višje, ima višje kompresijsko razmerje in spremenjen vžig. Vse komponente agregata in menjalnika so zaradi višjega kompresijskega razmerja in večje moči dodatno ojačane. Lažja in učinkovitejša je tudi protizdrsna sklopka. Izpušni lonec iz titana prav tako prihrani 2,8kg.

Po novem ima Fireblade sistem 'plin preko žice' TBW in Accelerator Position Senzor (APS), ki je bil razvit za RC213V-S, da lahko voznik še natančneje izbira želeno moč na zadnjem kolesu. Tudi v spodnjem območju vrtljajev ponuja novi agregat več moči in navora. Na vrhu ima 8kW več kot prej in sicer 141kW pri 13,000/min.
Izberete si lahko 5 karakterjev podajanja moči Power Selector, ki je dostopen preko Riding Mode Select System (RMSS) :
- Level 1 omogoča maksimalno moč, vključen v Riding Mode 1 (Track) za dirkaško vožnjo
- Level 2 moč je delno nadzorovana za mehkejši občutek pri pospeševanju in zaviranju, vključen v Riding Mode 2 (Winding) za cestno vožnjo
- Level 5 moč je povsem nadzorovana, vključen v Riding Mode 3 (Street) za največ varnosti

Nov sistem elektronskih pomagal ponuja stalno in željam voznika nastavljivo pomoč pri vseh pogojih in stilih vožnje. Osnova za to je 5-osna Inertial Measurement Unit (IMU), ki spremlja vse parametre motocikla. Informacije podaja sistemu za:
- nadzor zdrsa pogonskega kolesa HSTC, razvit za RC213V-S, 9-stopenjski + izklop
- nadzor dviga prednjega kolesa Wheelie Control, 3 stopenjski + izklop
- proti blokiranju kolesa pri zaviranju Cornering ABS, ki vključuje tudi sistem za nadzor dviga zadnjega kolesa pri zaviranju Rear Lift Control

Selectable Engine Brake (SEB) ponuja izbor 3 stopenj motornega zaviranja. Level 1 zavira najbolj, Level 3 pa najmanj.

Vsi ti elektronski sistemi delujejo vsak zase, a kot tehnološka celota v vožnji neopazno pomagajo vozniku. Svojim željam si lahko ročno prilagodite vse nastavitve elektronskih pomagal v načinih USER 1 in 2. Riding modes in HSTC se lahko spreminja kar med vožnjo s stikalom na levem krmilu.

Dvojni aluminijasti okvir je optimiran v več pogledih, zadnja vilica je čvrstejša, platišča so lažja. Celoten motocikel je kompaktnejši in ožji. V področju voznikovih kolen je na vsaki strani 15mm ožja kot pri prejšnjem modelu. Vsa svetila so v zadnji LED tehnologiji.

Lažje in čvrstejše radialno vpete 4-batne zavorne čeljusti uporabljajo zavorne ploščice, ki omogočajo toplotno stabilnost tudi pri dirkaški uporabi. Aluminijasta 5-kraka kolesa Y-oblike so lažja. Cornering ABS omogoča učinkovito in varno zaviranje tudi v sam ovinek. Preprečuje možnost blokiranja koles celo pri paničnih manevrih zaviranja. Sistem Rear Lift Control (RLC) dopušča ekstremno močna zaviranja brez dviga zadnjega kolesa. Fireblade stoji na novo razvitem in povsem nastavljivem Showa vzmetenju : spredaj 43mm BPF obrnjene vilice in zadaj BFRC amortizer. 

Na zaslonu iz tekočih kristalov (TFT) si lahko izberete 3 načine prikaza podatkov : Street, Circuit in Mechanic. Izbirajo in nastavljajo se s stikalom na levem krmilu.
Svetilnost zaslona se samodejno prilagaja okolju.

Street mode prikazuje izbran Riding Mode ter nastavitve sistemov P (Power), T (HSTC), EB (Selectable Engine Brake). 
Riding Mode 1 (Track) vključuje polno moč z linearnim podajanjem, nizko poseganje HSTC in EB 
Riding Mode 2 (Winding) omejuje moč v prvih 3 prestavah, z mehkim podajanjem moči, srednjim poseganjem HSTC, močnim EB
Riding Mode 3 (Street) omejuje moč v prvih 4 prestavah, z mehkim podajanjem moči, močnim poseganjem HSTC in EB

Indikator za prestavljanje navzgor je vodoravna linija iz 5 belih LED diod in svetijo/utripajo, ko vrtljaji presežejo nastavljene vrednosti. Izpis vključuje merilnik hitrosti, vrtljajev, izbrano prestavo, temperaturo hladilne tekočine, prevoženo pot in dva števca dnevno prevoženih kilometrov.

Potovalni računalnik desno spodaj prikazuje trenutno in povprečno porabo goriva, porabo goriva na poti, povprečno hitrost, trajanje poti, preostanek rezerve goriva in doseg z rezervo goriva. Na zgornjem delu si lahko izberete prikaz izbranih vrtljajev za indikator prestavljanja navzgor, nagib, napetost akumulatorja, koledar ali ročno nastavljen tekst.

Circuit mode dodatno k Street mode prikazuje še čas kroga, število krogov in razliko do najboljšega časa kroga.
Mechanic mode prikazuje digitalni merilnik vrtljajev, prestavo, nagib, temperaturo hladilne tekočine in napetost akumulatorja.

Galerija slik - detajli

Galerija slik - zunanjost

Tehnični podatki


Motor:tekočinsko hlajeni, 4-taktni, 4-valjni, 16-ventilski, vrstni

Prostornina:1000 cm3

Največja moč:141 kW (192 KM) / 13.000/min

Največji navor:114 Nm / 11.000/min

Zagon:električni

Vbrizg goriva:elektronski vbrizg PGM-DSFI

Dimenzije (d x š x v):2,065 x 720 x 1125 mm

Medosje:1.405 mm

Višina sedeža:832 mm

Posoda za gorivo:16 l

Pnevmatika spredaj:120/70-ZR17

Pnevmatika zadaj:190/50-ZR17

Zavore:2K/K, ABS

Masa:196 (pripravljen za vožnjo)

Poraba goriva:5,7 l/100km

Izpusti CO2:132 g/km