E-mail Facebook
Honda-as.com


GL1800 Gold Wing / DCT

Touring

Cena in zaloga

Cena: 29.490,00 EUR (2020YM)

Doplačilo : 7-stopenjski samodejni menjalnik z dvojno sklopko DCT ... 2.000 EUR.

Za dobavljivost pošlji povpraševanje

Povsem prenovljena Honda Gold Wing v bagger stilu je kompaktnejša in kar 48kg lažja. Nova oblika je precej bolj atletska in sama po sebi nakazuje več dinamike. Posodobljen legendarni 6-valjni bokser agregat je dobil več moči po zaslugi 4 ventilske tehnike in vrhunsko elektroniko s sistemom Throttle By Wire (TbW), ki omogoča 4 načine vožnje Riding Modes in pomoč pri speljevanju v klanec Hill Start Assist. Ima nov aluminijast okvir in patentirano dvojno vilico (wishbone). Prednapetost zadnjega amortizerja je ročno nastavljiva. Električni vizir je brezstopenjsko nastavljiv. Za udobje voznika skrbijo brez-kontaktni ključ Smart Key, Apple CarPlay, Blootooth in navigacija s 7 palčnim zaslonom.

Honda Gold Wing je že od leta 1975 sinonim za ultimativno potovanje. Združuje udobje, prestiž in kakovost brez primere. Novi 2018 GL1800 Gold Wing ohranja vse to in ostaja prestižni potovali motocikel. Obenem je postal precej lažji in okretnejši, pravi motocikel za vozniške užitke. Tako bo zaradi svoje vrhunske dinamike ustrezal tudi mlajšim voznikom. Tudi bogata serijska oprema ne pušča nobenega dvoma. Po natančni izdelavi in uporabljenih materialih se takoj opazi, da gre za Hondinega paradnega konja. Kljub manjšim zunanjim meram so inženirji posvetili ogromno pozornost udobju, usmerjanju toplote in zračnih tokov. Manjši zračni upor pripomore tudi k manjši porabi goriva. Pri Baggerju krajši prednji vizir se po višini brezstopenjsko nastavlja s stikalom na levi strani krmila. Ponuja odlično zaščito voznika in sovoznika, ki zdaj sedita bolj naprej kot pri prejšnjem modelu. Kot dodatno opremo si lahko omislite še večji vizir in nastavljive deflektorje za roke in trup ter fiksne deflektorje za noge in stopala. Sedeža sta ločena, da se voznik lahko nemoteno posveča vožnji, sopotnik pa naslonjen nazaj uživa. Udoben voznikov sedež omogoča več gibanja ob bolj dinamični vožnji in lažje doseganje tal z nogami.

Z gumbom na pametnem ključu se odpirata stranska kovčka. Hidravlični blažilniki poskrbijo za mehko odpiranje. Kot dodatno opremo si lahko omislite posebej izdelane notranje torbe. S pametnim ključem lahko sprožite utripanje vseh smerokazov, da svojega Gold Wing lažje locirate.
Vsa svetila so izvedena v LED tehnologiji. Spodnji del žarometov uporablja 5 poliranih optičnih leč, ki dajejo svetlobi poseben pečat. Smerniki so integrirani v vzvratna ogledala in so samodejno izklopljivi. Tempomat je izboljšan v vseh pogledih po zaslugi TbW. Stikalo se nahaja na desni strani krmila. Izbrana hitrost se jasno prikazuje na zaslonu.
Armaturna plošča je nadvse luksuzna s poudarkom na globini in kontrastnosti. 7 palčni barvni TFT zaslon urejeno podaja vse potrebne informacije. Jakost prikaza informacij se samodejno nastavlja, lahko pa si jo sami izberete. Signal navigacije je po zaslugi 'girokompasa' neprekinjen celo v tunelih. Nekatere funkcije navigacije lahko upravljate med samo vožnjo. Novi emblem Gold Wing je našel svoje mesto na sredini armaturne plošče in tudi na pametnem ključu. Njegov tridimenzionalni dvobarvni dizajn ponazarja moč in ponos. Z njim aktivirate vse sisteme. Vključuje ključ v sili. Kontakt in ključavnico krmila lahko upravljate s pametnim ključem.
Gold Wing je zdaj kompatibilen z Apple CarPlay, da ga voznik lahko poveže s svojim iPhone. Serijsko ima Bluetooth in USB kabel za polnjenje naprav. Visokozmogljivi audio sistem je še boljši. 

Nov okvir bolj testno objema lažji agregat, ki je vpet 40mm bolj naprej. Okvir in zadnja nihajka sta 2kg lažja. Voznik in sovoznik sedita 36mm bolj naprej po zaslugi inovativnega prednjega vzmetenja (wishbone) in njenega naklona. Takšno vzmetenje v primerjavi z navadnimi teleskopskimi vilicami zniža trenje in naredi vožnjo za 30% mehkejšo. Obenem je za zavijanje potrebno 40% manj energije, kar motociklu omogoča zavidljivo okretnost. Občutek na krmilu je povsem naraven. Izpopolnjen in lažji zavorni sistem ABS v sodelovanju s povezanimi zavorami Dual Combined Brake System (D-CBS) optimalno porazdeli zavorni učinek med obe kolesi.

Bistvo Gold Wing je njegov 6-valjni bokser agregat, ki ponuja ogromno navora že pri najnižjih vrtljajih. Tipičen občutek podajanja moči hitro zasvoji. Največja moč je zrasla na 93kW (126KM) pri samo 5.500/min, navor pa znaša mogočnih 170Nm pri 4.500/min.  Precej dodelan agregat je dobil po 4 ventile na valj, postal je kompaktnejši, 6,2kg lažji in 33,5mm krajši. Optimiranih je veliko delov agregata : hodi batov in vrtina, kompresija znaša 10,5:1, spremenjene so izgorevalne komore, glave ventilov, sistem ventilov, hladilniki, … Olajšali so tudi izpuh, ki daje globok in močen glas, brez nepotrebnega hrupa. Čeprav je rezervoar goriva manjši, pa je na račun manjše porabe (20-22%) doseg z enim točenjem ostal nespremenjen.
Po novem ISG (Integrated Starter Generator) združuje tako generator kot zaganjač v eno komponento in prihrani 2,4kg. Nov izboljšan in ojačan menjalnik s 6 prestavami zniža vrtljaje agregata pri vožnji. Uporaba ročice sklopke je lažja za 20%. Nov sistem zdrsljive sklopke omogoča lepše in varnejše prestavljanje navzdol. Sistem vzvratne prestave ostaja nespremenjen.

Verzija 20YM GL1800BD Gold Wing 'Bagger' DCT je dobavljiva v črno/rdeči barvi. Osnovna verzija 20YM GL1800B je dobavljiva v srebrni barvi.
Točne informacije o serijski in dodatni opremi preverite pri vašem pooblaščenem prodajalcu.

 

Galerija slik - detajli

Galerija slik - zunanjost

Tehnični podatki


Motor:tekočinsko hlajeni, 4-taktni, 6-valjni, 24-ventilski, bokser

Prostornina:1.833 cm3

Največja moč:93 kW (126 KM) / 5.500/min

Največji navor:170 Nm / 4.500/min

Zagon:električni

Vbrizg goriva:elektronski

Dimenzije (d x š x v):2.475 × 925 × 1.340 mm

Medosje:1.695 mm

Višina sedeža:745 mm

Posoda za gorivo:21,1 l

Pnevmatika spredaj:130/70R18

Pnevmatika zadaj:200/55R16

Zavore:2K/K, DUAL CBS, ABS

Masa:365 kg (pripravljen za vožnjo)

Poraba goriva:5,5 l/100km

Izpusti CO2:128 g/km