E-mail Facebook
Honda-as.com


03.03.2014

Gajser in Gerčar sta odlično začela 2014 svetovno prvenstva MX v Qatarju

Novice

Gajser in Gerčar sta odlično začela 2014 svetovno prvenstva MX v Qatarju

To soboto so se odvile prve MX dirke sezone na dirkališču Losail v Qatarju. Na tem najvišjem nivoju MX dirkanja sta slovenske barve zastopala tudi naša dirkača.

V razredu MX2 se je odlično odrezal Tim Gajser (243), ki letos vozi CRF250R za Team Honda Gariboldi racing. Po manj uspešnih kvalifikacijah je naslednji dan v obeh sobotnih dirkah pokazal svoje mojstrstvo in s hitrimi krogi dosegel 8. ter 10. mesto, kar ga uvršča na skupno 9. mesto. To je njegova najboljša uvrstitev do zdaj.

Klemen Gerčar (62) iz Jtech Honda team-a se je na obeh dirkah najvišjega razreda MXGP z doseženimi 19. mesti uvrstil med prejemnike točk, kar je bil tudi njegov cilj pred začetkom sezone. Poškodovano zapestje in prehlad sta mu tokrat otežila boj za višje pozicije.

Nemec Max Nagl (12) je za Honda Team HRC spodbudno začel sezono z zmago v prvi dirki razreda MXGP in 4. mestom v drugi. Skupno je zdaj na drugem mestu. Poškodbe so ovirale sicer hitrega HRC voznika Bobrysheva (777). Pristal je na skupnem 9. mestu po obeh dirkah.

Pred dirkači ni počitka, saj se že selijo na Tajsko, kjer bo že v nedeljo 9.3. naslednja tekma. Bomo držali pesti za naše! Napete dirke se lahko spremlja na TV ali spletu.
 


Galerija slik
KomentirajPonedeljek, 30. marec 2020

Dežurni servis


Dežurni servis
Beri dalje >>
Petek, 31. januar 2020

Februarska akcija


Februarska akcija
Beri dalje >>