E-mail Facebook

17.01.2015

Marquez in Pedrosa na odru za zmagovalce

Novice

Marquez in Pedrosa na odru za zmagovalce

Dirka za veliko nagrado Japonske na Hondinem dirkališču Motegi so zaznamovali zelo slabi vremenski pogoji, ki so bili posledica tajfuna Francisco. Tako so dirkači bili prikrajšani petkovih treningov, ter jutranjih sobotnih treningov.
V soboto popoldan so dirkači lahko prvič zagnali svoje dirkalnike in zapeljali naravnost v kvalifikacijski trening, ki je bil s prej omenjenimi razlogi ponovno pod posebnim pravilnikom podaljšan.

Marc Marquez si je na kvalifikacijah uspel priboriti 2.mesto in tega na dirki s pametno in preudarno vožnjo brez prevelikega tveganja tudi zadržati. Kljub temu je v primerjavi s Jorgom Lorenzom izgubil dodatnih 5 točk, tako da po novem njegovo vodstvo znaša še vedno precej varnih 13 točk. Odločitev o tem, kdo bo svetovni prvak sezone 2013, bo padla na zadnji preizkušnji letošnje sezone v Valencii.

Da bo odločitev o novem svetovnem prvaku padla na zadnji dirki prvenstva se je nazadnje zgodilo leta 2006, ko je takratni tovarniški dirkač Repsol Honde, Američan Nicky Hayden ugnal Valentina Rossija in poskrbel za veselje v Hondini garaži.

Dani Pedrosa je dirko zaključil na 3.mestu in tako poskrbel za nov uspeh Honde. Omeniti velja še dirkača Hondinih satelitskih moštev, Alvara Bautisto in Stefana Bradla, ki sta dirko v Motegiju zaključila tik pod odrom za zmagovalce in poskrbela, da so v prvo peterico uvrščeni kar štirje Hondini dirkači.

Dirka v Motegiju bo za Hondo ostala v lepem spominu, saj je tovarniško moštvo Repsol Honda že osvojilo naslov moštvenega prvaka. V konstruktorskem točkovanju pa trenutno Honda vodi pred Yamaho za 13 točk, kar je enako vodstvu Marqueza pred Lorenzom.

Zadnja dirka prvenstva se bo odvijala v Valencii, kjer bomo držali pesti za osvojitev prvenstva med dirkači in konstruktorji.
KomentirajSobota, 24. november 2018

Posezonska akcija motoristične opreme

Od 15.11 do 15.12.2018 v veljavi vrhunska akcija.
25% popust na VSE artikle ali pa...

Beri dalje >>
Torek, 13. november 2018

Menjava pnevmatik

Bliža se čas za menjavo pnevmatik. Zamenjajte jih lahko kar pri nas - po ugodnih cenah....

Beri dalje >>