Predstavitev

GL1800 Gold Wing Tour – model 2024 bo na voljo v novih barvah:

temno siva metalic  – Heavy Gray Metallic with Graphite Black detailing and bronze engine covers
bela – Pearl Glare White with Graphite Black detailing
metalno siva – Beta Silver Metallic/Iridium Gray Metallic

Honda je še dodatno izboljšala svojega paradnega konja Gold Wing Tour DCT, ki je zdaj kompatibilen z Apple CarPlay™ za iPhone in Android Auto™ za ostale pametne telefone. Visoko zmogljivi audio sistem je še boljši, tudi sopotnica ima na svoji desni strani stikalo za upravljanje sistema. Centralni kovček je povečan na 61l in sprejme tudi 2 veliki integralni čeladi. Sedež je po novem narejen iz boljšega materiala, še boljše je sedalno udobje in bolj sproščena drža za sopotnico. Med serijsko opremo so dodali še LED meglenke.

Gold Wing Tour DCT z revolucionarnim 7-stopenjskim samodejnim menjalnikom 3. generacije z dvema sklopkama in možnostjo ročnega prestavljanja Dual Clutch Transmission (DCT). Hondin unikatni samodejni menjalnik DCT je nadvse primeren za novi Gold Wing. Odpravlja možnost napačnega menjanja prestav, neželenega ugašanja agregata in sploh pri mestnih vožnjah vozniku olajša delo. Prestave so prilagojene za dolga potovanja. Prestavljanje je nadvse mehko in hitro ter skrbi za konstanten prenos moči. Hrup pri prestavljanju je zmanjšan.

Na voljo sta 2 načina prestavljanja :
– ročni MT vam povsem prepusti prestavljanje z gumbi na levem krmilu
– samodejni D prepoznava različne okoliščine vožnje in se jim prilagaja, da je vožnja prijetnejša.
V samodejnem načinu omogoča DCT tudi ročno poseganje z gumbi na levem krmilu. Ob primernem času se sistem sam vrne v samodejni način.

DCT ima vgrajeno funkcijo pešca ( Walking Mode ) s premikanjem 1.8km/h naprej in 1.2km/h nazaj, ki se preprosto upravlja s +/- stikali na levem krmilu. Sistem Idle Stop pri verziji DCT po treh sekundah mirovanja ugasne agregat in ga ponovno zažene ob dodajanju plina. S tem dodatno zmanjšuje porabo goriva in onesnaževanje. Idling Stop se po želji lahko izključi.

4 načini vožnje Riding Modes določajo tudi delovanje menjalnika DCT :
– TOUR za mehko prestavljanje v območju od nižjih do višjih vrtljajev
– SPORT za bolj direktno vklapljanje prestav v območju od srednjih do višjih vrtljajev
– ECON za mehko prestavljanje v območju od nižjih do srednjih vrtljajev
– RAIN za mehko in počasnejše prestavljanje v območju od nižjih do višjih vrtljajev

Honda Gold Wing je že od leta 1975 sinonim za ultimativno potovanje. Združuje udobje, prestiž in kakovost brez primere. Nova GL1800 Gold Wing Tour DCT ohranja vse to in ostaja prestižni potovali motocikel za dolge poti v dvoje. Bogata serijska oprema ne pušča nobenega dvoma. Po natančni izdelavi in uporabljenih materialih se takoj opazi, da gre za Hondinega paradnega konja. Inženirji so posvetili ogromno pozornost udobju, usmerjanju toplote in zračnih tokov. Manjši zračni upor pripomore tudi k manjši porabi goriva. Sedeža sta ločena, da se voznik lahko nemoteno posveča vožnji, sopotnik pa naslonjen nazaj uživa. Udoben voznikov sedež omogoča lažje doseganje tal z nogami.

Po veliki prenovi v sezoni 2018 je Honda Gold Wing Tour kompaktnejša in lažja. Oblika je atletska in nakazuje več dinamike. Posodobljen legendarni 6-valjni bokser agregat je dobil več moči po zaslugi 4 ventilske tehnike in vrhunsko elektroniko s sistemom Throttle By Wire (TbW), ki omogoča 4 načine vožnje Riding Modes, sistem proti zdrsu pogonskega kolesa Honda Selectable Torque Control in pomoč pri speljevanju v klanec Hill Start Assist. Ima nov aluminijast okvir in patentirano dvojno vilico (wishbone). Vzmetenje je elektronsko nastavljivo. Električni vizir je brezstopenjsko nastavljiv tako po višini kot po naklonu. Za udobje voznika skrbijo pametni brez-kontaktni ključ Smart Key, Apple CarPlay™ in Android Auto™, Blootooth, dve USB vtičnici type-C in navigacija s 7 palčnim zaslonom.

Vsa svetila so izvedena v LED tehnologiji. Spodnji del žarometov uporablja 5 poliranih optičnih leč, ki dajejo svetlobi poseben pečat. Smerniki so integrirani v vzvratna ogledala in so samodejno izklopljivi. Tempomat je izboljšan v vseh pogledih po zaslugi TbW. Stikalo se nahaja na desni strani krmila. Izbrana hitrost se jasno prikazuje na zaslonu. Armaturna plošča je nadvse luksuzna s poudarkom na globini in kontrastnosti. 7 palčni barvni TFT zaslon urejeno podaja vse potrebne informacije. Tlak v pnevmatikah se vam izpisuje s številko. Jakost prikaza informacij se samodejno nastavlja, lahko pa si jo sami izberete. Signal navigacije je po zaslugi ‘girokompasa’ neprekinjen celo v tunelih. Nekatere funkcije navigacije lahko upravljate med samo vožnjo. Tridimenzionalni dvobarvni emblem Gold Wing je našel svoje mesto na sredini armaturne plošče in na pametnem ključu. Kontakt in ključavnico krmila lahko upravljate s pametnim ključem, ki za vsak slučaj vključuje ključ v sili. S pametnim ključem lahko sprožite utripanje vseh smerokazov, da svoj motocikel lažje locirate. Z gumbom na pametnem ključu se odklepajo vsi 3 kovčki. Hidravlični blažilniki pokrovov kovčkov skrbijo za mehko odpiranje.

Inovativno prednje vzmetenja (wishbone) v primerjavi z navadnimi teleskopskimi vilicami zniža trenje in naredi vožnjo za 30% mehkejšo. Obenem je za zavijanje potrebno 40% manj energije, kar motociklu omogoča zavidljivo okretnost. Občutek na krmilu je povsem naraven. Delovanje vzmetenja se prilagaja glede na izbrani način vožnje Riding Mode. Prav tako prednapetost zadnje vzmeti, kjer si lahko dodatno izberete obtežitev: voznik, voznik s prtljago, voznik in sopotnik, ter polna obremenitev. Nastavlja se s stikalom, nastavitev pa je prikazana na zaslonu. Izpopolnjen in lažji zavorni sistem ABS v sodelovanju s povezanimi zavorami Dual Combined Brake System (D-CBS) optimalno porazdeli zavorni učinek med obe kolesi. Karakteristike zaviranja se prilagajajo izbranemu načinu vožnje Riding Mode.

Bistvo Gold Wing je njegov 6-valjni bokser agregat z Euro5 specifikacijo, ki ponuja ogromno navora že pri najnižjih vrtljajih. Tipičen občutek podajanja moči hitro zasvoji. Največja moč je 93kW (126KM) pri samo 5.500/min, navor pa znaša mogočnih 170Nm pri 4.500/min. Izpuh daje globok in močen glas, brez nepotrebnega hrupa. ISG (Integrated Starter Generator) združuje alternator in zaganjač v eno komponento in prihrani 2,4kg. Rezultat je povsem tih zagon agregata.

Dodani sistem Throttle By Wire (TbW) je s seboj prinesel možnost izbire 4 načinov vožnje Riding Modes, ki spremenijo karakter agregata in podajanja moči. Spremenijo pa se tudi nastavitve sistemov za nadzor zdrsa gnanega kolesa Honda Selectable Torque Control (HSTC), blaženja vzmetenja in povezanih ABS zavor – Dual Combined Brake System (D-CBS).
TOUR mode – za udobje in moč.
SPORT mode – za močne pospeške in čvrsto vzmetenje.
ECON mode – za lahkotno križarjenje in maksimalno ekonomijo.
RAIN mode – za mokre in spolzke pogoje vožnje.
V vseh 4 načinih omogoča sistem HSTC stalen nadzor nad oprijemom zadnjega gnanega kolesa.

ISG (Integrated Starter Generator) združuje alternator in zaganjač v eno komponento in prihrani 2,4kg. Rezultat je povsem tih zagon agregata s sistemom Idle Stop pri verziji DCT, ki po treh sekundah mirovanja ugasne agregat in ga ponovno zažene ob dodajanju plina. S tem dodatno zmanjšuje porabo goriva in onesnaževanje. Idling Stop se po želji lahko izključi. Za lažje speljevanje v klanec ima Gold Wing serijsko vgrajen sistem Hill Start Assist (HSA), ki zadrži motocikel za 3 sekunde tudi pri spuščeni zavorni ročici.

Originalna dodatna oprema po naročilu :
– zadnji prtljažnik
– nastavljivi deflektorji za roke in trup
– fiksni deflektorji za noge in stopala
– notranje torbe za kovčke
-…

Opombe : Nekatere slike lahko prikazujejo plačljivo originalno dodatno opremo. Možnost napak pri vnosu podatkov. Za točne informacije se obrnite na vašega pooblaščenega prodajalca.

Tehnične specifikacije

Motor
Prostornina: 1.833 cm3
Največja moč: 93 kW (126 KM) / 5.500/min
Največji navor: 170 Nm / 4.500/min
Zagon: električni
Motor: tekočinsko hlajeni, 4-taktni, 6-valjni, 24-ventilski, bokser
Izpusti CO2: 127 g/km
Gorivo
Vbrizg goriva: elektronski PGM-FI
Posoda za gorivo: 21,1 l
Dimenzije
Mere /D × Š × V): 2.615 × 905 × 1.430 mm
Medosje: 1.695 mm
Višina sedeža: 745 mm
Masa: 390 kg (pripravljen za vožnjo)
Ostalo
Pnevmatika spredaj: 130/70R18
Pnevmatika zadaj: 200/55R16
Zavore: 2K/K, elektronsko vodene in kombinirane, ABS

Cenik

Modeli Cena
GL1800DA Gold Wing Tour 7-DCT+Airbag 24YM   38.990,00 €

 

Video predstavitev

Pošlji povpraševanje

Poišči prodajalca

Obvestilo

Trenutno ni novih obvestil.

Delovni čas

Prodajni salon motociklov:
Ponedeljek – petek: od 8:00 do 17:00
Sobota: od 9:00 do 12:00
Nedelja in prazniki: zaprto

Servis in rezervni deli:
Ponedeljek – petek: od 8:00 do 16:00
Sobota, nedelja in prazniki: zaprto

Podpora uporabnikom

Kontaktirajte naše svetovalce s spodnjimi kontakti.

Prodaja: +386 1 562 37 00
Rezervni deli: +386 1 562 00 41
Servis: +386 1 562 32 22

E-pošta prodaja: info@ascenter.si
E-pošta rezervni deli: rd@ascenter.si
E-pošta servis: servis.honda@ascenter.si

Naslov

AS Domžale Moto center d.o.o.
Blatnica 3A
1236 Trzin

Za vsa dodatna vprašanja smo na voljo preko telefona ali e-mail naslova info@ascenter.si.