Predstavitev

Nova 24YM CBR1000RR-R Fireblade bo na voljo v barvi:

RDEČA – Grand Prix Red (Tricolour) z enobarvno rdečo sprednjo oblogo.

Honda CBR1000RR-R Fireblade je narejena za hitro vožnjo po dirkališču. Tako okvir kot položaj voznika sta namenjena izjemno dinamični vožnji, obenem pa novi Fireblade ponuja neverjetno učinkovitost in popoln nadzor. Pri razvoju agregata in šasije so se opirali na dirkalnik s cestno homologacijo RC213V-S, pri aerodinamiki pa se je Honda potrudila kar najbolj približati samemu RC213V MotoGP dirkalniku. Nova Frieblade omogoča še natančnejši nadzor pri vožnji pri visoki hitrosti ter poveča stabilnost pri pospeševanju in zaviranju.

Vrstni štirivaljni motor DOHC s pol-odmičnimi zobniki Fireblade za 24YM zagotavlja največjo moč 160kW pri 14.000 vrt./min in najvišji navor 113Nm pri 12.000 vrt./min. In čeprav so naslovne številke znane, je bilo dovajanje skozi območje vrtljajev popolnoma spremenjeno – z velikim vložkom razvojnega programa HRC MotoGP – za ustvarjanje pospeška pri izhodu iz ovinka, ki ga dopolnjuje ogromna končna moč.

Da bi motor dvignili na naslednjo raven nadzora je Honda prvič uvedla sistem ˝plina preko žice˝ – Throttle by Wire – z dvema motorjema, kar poveča nadzor delnega plina in omogoča okrepljeno zaviranje motorja, če je potrebno. Kompresijsko razmerje je bilo povečano, sesalne odprtine prilagojene in krmiljenje ventilov spremenjeno v povezavi z novimi vzmetmi ventilov, lažjo ročično gredjo in optimiziranimi lažjimi titanovimi palicami. Vsa prestavna razmerja so bila skrajšana, da se poveča pogonska sila na zadnje kolo.

Sprednji amortizerji Showa 43 mm Big Piston Fork (BPF) se dopoljunjejo z zadnjim amortizerjom Showa Balance Free Rear Cushion Lite (BFRC-L). Sprednji diski delujejo s 4-ibatnimi čeljustmi Nissin, Cornering ABS pa ima zdaj način RACE, ki omogoča izklop zadnjega ABS.

Izpušne cevi 4-2-1 so ovalne in napajajo dušilec iz titana Akrapovič, ki je zdaj nekoliko večji po prostornini, vendar je med delovanjem za 5 dB tišji.

Popolnoma prilagodljiv 5-palčni zaslon TFT ponuja intuitiven nadzor s štiri-smernim stikalom na levem krmilu. Rdeča črta zdaj drsi navzgor po lestvici vrtljajev le, ko je motor na delovni temperaturi.

Šest-osna inercialna merilna enota (IMU) zagotavlja natančno 3D oceno dinamike vožnje in zagotavlja vhodne podatke za upravljanje vseh elektronskih sistemov. Prav tako nadzira 3-stopenjski Honda elektronski blažilnik krmila (HESD).

Trije privzeti načini vožnje pokrivajo širok razpon pogojev z možnostmi popolne prilagoditve moči, motorne zavore, nadzora koles in HSTC. Vse nastavitve so bile spremenjene, da se ujemajo z novim značajem izhodne moči.

Paket elektronike vključuje tudi nastavljiv način zagona za štarte dirk, ki glede na nastavitve, omejuje število vrtljajev motorja tudi pri široko odprtem plinu.

Kot prej aluminijasti diamantni okvir uporablja zadnji del motorja kot zgornji nosilec amortizerja, medtem ko nihajna roka temelji na zasnovi RC213V-S. Ravnovesje togosti je bilo skrbno optimizirano – in postalo bolj upogljivo – za izkoriščanje zmogljivosti motorja v smislu občutka ravni oprijema spredaj in zadaj ter natančnosti krmiljenja.

Preoblikovan srednji del oklepa vključuje novo obliko krilc za boljši oprijem in okretnost pri visokih hitrostih ter izboljšano stabilnost pri zaviranju. Spodnji oklep pa sedaj sega blizu zadnje pnevmatike in ima aerodinamično stopnico za izboljšanj občutek oprijema zadaj. Tudi položaj voznika pri vožnji je bil prilagojen za boljši nadzor, krmilo je višje, stopalke pa nižje.

Hondin sistem Smart Key doda udobje, signal za zaustavitev v sili (ESS) pa poveča vidljivost udeležencem v prometu zadaj.

Opombe : Nekatere slike lahko prikazujejo plačljivo originalno dodatno opremo. Možnost napak pri vnosu podatkov. Za točne informacije se obrnite na vašega pooblaščenega prodajalca.

 

Tehnične specifikacije

Motor
Prostornina: 1.000 cm3
Največja moč: 160 kW ( 217 KM ) / 14.000/min
Največji navor: 113 Nm / 12.000/min
Zagon: električni
Motor: tekočinsko hlajeni, 4-taktni, 4-valjni, 16-ventilski, vrstni
Gorivo
Vbrizg goriva: elektronski vbrizg PGM-DSFI
Posoda za gorivo: 16,5 l
Dimenzije
Mere /D × Š × V): 2100 x 740 x 1140 mm
Medosje: 1450 mm
Višina sedeža: 830 mm
Masa: 200 kg (pripravljen za vožnjo)
Ostalo
Pnevmatika spredaj: 120/70-ZR17
Pnevmatika zadaj: 200/55-ZR17
Zavore: 2K/K, Cornering ABS, Rear lift control

Cenik

Modeli Cena
CBR1000RR-R Fireblade   24YM  23.990 €
  

 

Video predstavitev

Pošlji povpraševanje

Poišči prodajalca

Obvestilo

Trenutno ni novih obvestil.

Delovni čas

Prodajni salon motociklov:
Ponedeljek – petek: od 8:00 do 17:00
Sobota: od 9:00 do 12:00
Nedelja in prazniki: zaprto

Servis in rezervni deli:
Ponedeljek – petek: od 8:00 do 16:00
Sobota, nedelja in prazniki: zaprto

Podpora uporabnikom

Kontaktirajte naše svetovalce s spodnjimi kontakti.

Prodaja: +386 1 562 37 00
Rezervni deli: +386 1 562 00 41
Servis: +386 1 562 32 22

E-pošta prodaja: info@ascenter.si
E-pošta rezervni deli: rd@ascenter.si
E-pošta servis: servis.honda@ascenter.si

Naslov

AS Domžale Moto center d.o.o.
Blatnica 3A
1236 Trzin

Za vsa dodatna vprašanja smo na voljo preko telefona ali e-mail naslova info@ascenter.si.