Predstavitev

CB1000 Hornet je ena izmed dveh Hondinih novosti  v družini Hornet za leto 2024. Na voljo bo v 3 barvah :
bela – Pearl Glare White
siva – Matte Iridium Gray Metallic
rdeča -Grand Prix Red

Originalni CB600F Hornet iz leta 1998 je iz več razlogov postal izjemno priljubljen motocikel v Evropi. Njegov kompakten dizajn je bil odličen za vožnjo po mestu. Imel je zmogljiv agregat in vodljivost, s katero je voznik z lahkoto dinamično premagoval ovinke. Priljubljen je bil za športna potovanja in celo dirkanje (Hornet Cup). 25 let je dolga doba in motociklizem je od prihoda prvega Horneta doživel nekaj velikih premikov. Segment »naked« motociklov še naprej raste tako po velikosti kot po kompleksnosti. Pričakovanja motoristov še nikoli niso bila višja. To je pri Hondi spodbudilo ustvarjanje nečesa prav posebnega, povsem novega modela CB750 Hornet, ki jemlje navdih pri svojem predniku. Njegova kombinacija napete silhuete uličnega borca, vznemirljive moči in okretnosti, ostre kot britev, si je upravičeno prislužila veliko pohval in impresivno prodajo, zaradi česar je do avgusta leta 2023 najbolje prodajano naked kolo v Evropi. Za leto 2024 Honda trg osvaja z dvema novima različicama Hornet motocikla, CB500 in CB1000.

Novi paradni konj v družini Hornet bo poganjala preoblikovana različica vrstnega štirivaljnega agregata iz 2017YM CBR1000RR Fireblade, ki zagotavlja največjo moč nad 110 kW in več kot 100 Nm navora – točne specifikacijo bodo še naknadno razkrite.

Motor ovija povsem nov jekleni dvojni okvir z dvojnimi loputami, ki bo nudil edinstveno mešanico dinamične zmogljivosti v ovinkih in stabilnosti prek vzmetenja Showa 41 mm z ločenimi funkcijami vilic z velikim batom (SFF-BP), ki je nastavljivo za kompresijo in blaženje odboja. Zadaj je dvostranska nihajna roka z zadnjim amortizerjem Showa ki deluje prek Pro-Linka. Sistem ¨plin preko žice¨ – Throttle by Wire omogoča vozniku še hitrejši odziv na dodajanje plina pri speljevanju ovinka in vključuje tri načine vožnje. Pomožna/drsna sklopka ter Hondinim sistem za nadzor zdrsa zadnjega kolesa HSTC pa ponujata še več užitkov v vožnji.

Stil CB1000 Hornet je čist in agresiven. Voden z prodornim pogledom super-kompaktnih dvojnih LED-projektorskih žarometov, rezervoar za gorivo z Hondinimi krilci in podpisom Hornet. Motocikel je širok spredaj, vendar se radikalno zoži proti zadku, kar odraža minimalna sedežna enota, ki poudarja tradicionalen Sršenov videz. Nov okvir se prav tako uporablja kot oblikovna značilnost, vendar je rahlo zatemnjen – tako kot zadnji podokvir v obliki cevaste rešetke. Opremljen z novim 5 paličnim TFT zaslonom, ki ponuja boljšo vidljivost v sončnih dneh. Vsa osvetlitev je LED. Pnevmatike so 17-palčne s 120/70 spredaj in 180/55 zadaj.

Zaradi ogromnega potenciala zmogljivosti, visokokakovostnih specifikacij, kompaktnih dimenzij in osvežujočega novega sloga je CB1000 Hornet težko prezreti, zlasti za tiste voznike s srednje zmogljivim naked motociklom, ki iščejo svojo naslednjo stopničko navzgor.

TEHNIČNI POUDARKI

999 cm3, vrstni štirivaljni motor DOHC 16 V: več kot 110 kW največje moči in več kot 100 Nm navora
izpušni sistem 4-2-1
elektronska ročica plina Throttle By Wire (TBW), 3 privzeti načini vožnje plus Honda Selectable Torque Control (HSTC) in pomožna/drsna sklopka
povsem nov jeklen dvojni okvir
prednje vzmetenje vilice Showa 41 mm SFF-BP USD, nastavljive za blaženje kompresije in odboja
zadnji amortizer Showa deluje prek Pro-Linka
radialno nameščene štiri-batne sprednje zavorne čeljusti in 310 mm plavajoči diski
barvni 5-palčni zaslon TFT
celotna osvetlitev LED z dvojnimi LED projektorskimi žarometi

Opombe : Nekatere slike lahko prikazujejo plačljivo originalno dodatno opremo. Možnost napak pri vnosu podatkov. Za točne informacije se obrnite na vašega pooblaščenega prodajalca.

Tehnične specifikacije

Motor
Prostornina: 999 cm3
Največja moč: 110 kW (149,3 KM )
Največji navor: 100 Nm
Zagon: električni
Gorivo
Vbrizg goriva: elektronski vbrizg PGM-FI
Dimenzije
Ostalo
Pnevmatika spredaj: 120/70ZR-17
Pnevmatika zadaj: 180/55ZR-17

Cenik

Modeli Cena
CB1000 Hornet  24YM čakamo ceno

 

Video predstavitev

Pošlji povpraševanje

Poišči prodajalca

Obvestilo

Trenutno ni novih obvestil.

Delovni čas

Prodajni salon motociklov:
Ponedeljek – petek: od 8:00 do 17:00
Sobota: od 9:00 do 12:00
Nedelja in prazniki: zaprto

Servis in rezervni deli:
Ponedeljek – petek: od 8:00 do 16:00
Sobota, nedelja in prazniki: zaprto

Podpora uporabnikom

Kontaktirajte naše svetovalce s spodnjimi kontakti.

Prodaja: +386 1 562 37 00
Rezervni deli: +386 1 562 00 41
Servis: +386 1 562 32 22

E-pošta prodaja: info@ascenter.si
E-pošta rezervni deli: rd@ascenter.si
E-pošta servis: servis.honda@ascenter.si

Naslov

AS Domžale Moto center d.o.o.
Blatnica 3A
1236 Trzin

Za vsa dodatna vprašanja smo na voljo preko telefona ali e-mail naslova info@ascenter.si.