E-mail Facebook
Honda-as.com


CRF1000L Africa Twin

Enduro

Cena in zaloga

Cena: 13.890,00 EUR (2019YM)
Akcijska cena: 11.990,00 EUR (2019YM)

Doplačilo za paket opreme Touratech znaša 3.000 EUR namesto redne cene 5.000 EUR

Za dobavljivost pošlji povpraševanje

Posezonski popust na zadnji kos v rdeči barvi. Na ogled v našem salonu. Preverite prodajalca glede montirane dodatne opreme s klikom TUKAJ.

Priljubljena Africa Twin ima nov sistem Throttle By Wire omogoča 3 načine vožnje Riding Modes, izboljšan 7-stopenjski sistem proti zdrsu pogonskega kolesa HSTC, odzivnejši agregat in še boljši zvok. Obenem je 2 kg lažja. Grobo profilirane pnevmatike so zdaj homologirane celo do 180km/h. Omislite si lahko sistem za prestavljanje navzgor brez uporabe sklopke (Quickshifter). Poleg tega je deležna še nekaterih izboljšav.

Legendarna Honda Africa Twin praznuje 30. obletnico rojstva. S CRF1000L Africo Twin si delita filozofijo popolnega avanturističnega motocikla. Bistvo je optimalno razmerje moči in voznosti. Je sodoben motocikel za svetovne popotnike kot tudi odličen vsakodnevni prevoz, saj se počuti doma v vsakem okolju. Dodatna verzija Adventure Sports je namenjena še bolj
zahtevnim uporabnikom.

Skrivnost CRF1000L Africe Twin je moderen agregat, ki kljubuje prav vsem zahtevam vožnje. Dvovaljnik je izjemno kompakten in ponuja uporabno moč v vseh območjih. Spremenjen zračni filter izboljša odzivnost v srednjem območju vrtljajev, Izboljšan izpuh skrbi za karakteren zvok in večje zmogljivosti.

Velika pridobitev je sistem Throttle By Wire (TBW), ki omogoča 3 načine vožnje Riding Modes, ki prilagodijo karakter agregata in moči različnim pogojem vožnje.
Tako način vožnje kot sistem proti zdrsu lahko nastavljate med samo vožnjo z gumbi na levem krmilu.

Na voljo so 3 prednastavljeni načini in še način USER za osebne nastavitve parametrov :
TOUR – maksimalna moč (1), srednje motorno zaviranje (2) in velik nadzor zadnjega kolesa HSTC (6).
URBAN – srednja moč (2), srednje motorno zaviranje (2) in velik nadzor zadnjega kolesa HSTC (6).
GRAVEL – manjša moč (3), manjše motorno zaviranje (3) in velik nadzor zadnjega kolesa HSTC (6).
USER – ta način omogoča vozniku shraniti osebne nastavitve moči, motornega zaviranja in sistema proti zdrsu zadnjega kolesa HSTC.

Izboljšan in dopolnjen je tudi sistem proti zdrsu zadnjega kolesa Honda Selectable Torque Control (HSTC). Prva stopnja je namenjena agresivni terenski vožnji na grobih terenskih pnevmatikah, sedma stopnja pa ponuja največ nadzora in varnosti tudi na drseči mokri podlagi. Sistem je možno povsem izklopiti.

Obilica dodatnih izboljšav bo razveseljevala voznike na terenu : stopalke so širše, zaščite stopalk večje, s premikom nosilcev sopotnikovih stopalk so pridobili več prostora za voznikova stopala, merilniki so vidnejši pri vožnji stoje, … Smerokazi so po novem samo-izklopljivi. Zadnji smerokazi vključujejo funkcijo zaviranja v sili Emergency Stop Signal, ki z utripanjem opozarja zadaj vozeče na močno zaviranje. Trpežnejše so napere platišč, ki so zdaj iz nerjavečega jekla. Dodatno so homologirane grobo profilirane terenske pnevmatike do 180km/h oziroma 160km/h. Nova litij-ionska baterija prihrani kar 2kg in je obenem trpežnejša.

Na nekaterih slikah je prikazana tudi doplačljiva originalna dodatna oprema. Za ponudbo preverite pri vašem pooblaščenem prodajalcu.

 

 

 

Galerija slik - detajli

Galerija slik - zunanjost

Tehnični podatki


Motor:tekočinsko hlajeni, 4-taktni, 8-ventilski, vrstni dvovaljnik

Prostornina:998 cm3

Največja moč:70 kW ( 95 KM ) / 7.500/min

Največji navor:99 Nm / 6.000/min

Zagon:električni

Vbrizg goriva:elektronski vbrizg PGM-FI

Dimenzije (d x š x v):2,335 x 930 x 1,475 mm

Medosje:1575 mm

Višina sedeža:870/850 mm

Posoda za gorivo:18,8 l

Pnevmatika spredaj:90/90-R21

Pnevmatika zadaj:150/70-R18

Zavore:2K/K, ABS ( izklopljiv na zadnjem kolesu za enduro uporabo )

Masa:230kg / 240kg z DCT ( pripravljen za vožnjo )

Poraba goriva:4,7 l/100km

Izpusti CO2:109 g/km