E-mail Facebook
Honda-as.com


CRF1000L Africa Twin Adventure Sports

Enduro

Cena in zaloga

Cena: 14.990,00 EUR (2019YM)
Akcijska cena: 13.690,00 EUR (2019YM)

Doplačilo za samodejni menjalnik z dvojno sklopko DCT znaša 1.000 EUR.

Za dobavljivost pošlji povpraševanje

Posezonski popust na modele iz zaloge. 

Priljubljena Africa Twin je dobila še robustnejšo verzijo Adventure Sports z večjim rezervoarjem in dosegom čez 500km, daljšim hodom vzmetenja, višjim sedenjem, večjim odmikom od tal, ogrevanimi ročicami, večjo masko in višjim vizirjem. 

V primerjavi s sestrsko Africo Twin je verzija Adventure Sports opazno višja, z ravnejšim sedežem in pokončnejšo držo voznika. Prednji oklep in 80mm višji vizir ponujata več vetrne zaščite. Večja zaščita agregata spodaj in serijska cevna zaščita ob strani dobro varujeta dele v primeru padca ali udarca. Dodatnih 5,4l goriva poveča doseg z enim rezervoarjem nad 500km. Serijske so ogrevane ročice kot tudi 12V vtičnica. Adventure Sports ima za 30mm višji sedež, ki je nastavljiv od 900mm do 920mm. Zato je tudi krmilo 32,5mm višje in 5mm bližje vozniku. Zadaj desno ima motocikel spravljen uporaben žepek.

Rezervoar sprejme 24.2l goriva, kar ob povprečni porabi 4.6l/100km, pomeni doseg čez 500km.

Odmik od tal znaša kar 270mm, kar je 20mm več kot pri standardni Africi Twin in omogoča vožnjo po resnično težkem terenu. Popolnoma nastavljivo prednje vzmetenje ima 226mm hoda (22mm več), zadnji amortizer pa 240mm (20mm več).

Polirani aluminijasti paneli dajejo motociklu poseben čar in robustnost. Zadnji blatnik in jeklen prtljažnik sta preprosto odstranljiva. 

Nov sistem Throttle By Wire omogoča 3 načine vožnje Riding Modes, izboljšan 7-stopenjski sistem proti zdrsu pogonskega kolesa HSTC, odzivnejši agregat in še boljši zvok. Grobo profilirane pnevmatike so zdaj homologirane celo do 180km/h. Omislite si lahko sistem za prestavljanje navzgor brez uporabe sklopke (Quickshifter). 

Skrivnost CRF1000L Africe Twin je moderen agregat, ki kljubuje prav vsem zahtevam vožnje. Dvovaljnik je izjemno kompakten in ponuja uporabno moč v vseh območjih. Spremenjen zračni filter izboljša odzivnost v srednjem območju vrtljajev, izboljšan izpuh skrbi za karakteren zvok in večje zmogljivosti.

Velika pridobitev je sistem Throttle By Wire (TBW), ki omogoča 3 načine vožnje Riding Modes, ki prilagodijo karakter agregata in moči različnim pogojem vožnje.
Tako način vožnje kot sistem proti zdrsu lahko nastavljate med samo vožnjo z gumbi na levem krmilu.

Na voljo so 3 prednastavljeni načini in še način USER za osebne nastavitve parametrov :
TOUR – maksimalna moč (1), srednje motorno zaviranje (2) in velik nadzor zadnjega kolesa HSTC (6).
URBAN – srednja moč (2), srednje motorno zaviranje (2) in velik nadzor zadnjega kolesa HSTC (6).
GRAVEL – manjša moč (3), manjše motorno zaviranje (3) in velik nadzor zadnjega kolesa HSTC (6).
USER – ta način omogoča vozniku shraniti osebne nastavitve moči, motornega zaviranja in sistema proti zdrsu zadnjega kolesa HSTC.

Izboljšan in dopolnjen je tudi sistem proti zdrsu zadnjega kolesa Honda Selectable Torque Control (HSTC). Prva stopnja je namenjena agresivni terenski vožnji na grobih terenskih pnevmatikah, sedma stopnja pa ponuja največ nadzora in varnosti tudi na drseči mokri podlagi. Sistem je možno povsem izklopiti.

Obilica dodatnih izboljšav bo razveseljevala voznike na terenu : stopalke so širše, zaščite stopalk večje, s premikom nosilcev sopotnikovih stopalk so pridobili več prostora za voznikova stopala, merilniki so vidnejši pri vožnji stoje, … Smerokazi so po novem samo-izklopljivi. Zadnji smerokazi vključujejo funkcijo zaviranja v sili Emergency Stop Signal, ki z utripanjem opozarja zadaj vozeče na močno zaviranje. Trpežnejše so napere platišč, ki so zdaj iz nerjavečega jekla. Dodatno so homologirane grobo profilirane terenske pnevmatike do 180km/h oziroma 160km/h. Nova litij-ionska baterija prihrani kar 2kg in je obenem trpežnejša.

 

Galerija slik - detajli

Galerija slik - zunanjost

Tehnični podatki


Motor:tekočinsko hlajeni, 4-taktni, 8-ventilski, vrstni dvovaljnik

Prostornina:998 cm3

Največja moč:70 kW ( 95 KM ) / 7.500/min

Največji navor:99 Nm / 6.000/min

Zagon:električni

Vbrizg goriva:elektronski vbrizg PGM-FI

Dimenzije (d x š x v):2,340 x 930 x 1,570 mm

Medosje:1580 mm

Višina sedeža:900/920 mm

Posoda za gorivo:24,2 l

Pnevmatika spredaj:90/90-R21

Pnevmatika zadaj:150/70-R18

Zavore:2K/K, ABS ( izklopljiv na zadnjem kolesu za enduro uporabo )

Masa:243kg ( pripravljen za vožnjo )

Poraba goriva:4,7 l/100km

Izpusti CO2:109 g/km