E-mail Facebook
Honda-as.com


NC750D Integra ABS+DCT+HSTC

nad 300 ccm

Integra je dobila sistem za nadzor zdrsa zadnjega kolesa HSTC, ki ga je mogoče tudi izklopiti. Omejevalnik vrtljajev so dvignili iz 6.600vrt/min na 7.500vrt/min, da se lahko agregat zavrti višje.

Prenovljena Integra je dobila še zrelejši izgled z LED svetili. Izboljšano je delovanje prednjega vzmetenja s znovim sistemom Showa Dual Bending Valves. Lahko si celo prilagodite lastno barvno osvetlitev LCD armaturne plošče v odvisnosti od vrtljajev, načina delovanja menjalnika,... Novi izpuh se oglaša z globjimi toni. Moderni dvovaljnik zdaj ustreza EURO4 emisijski normi. Obenem so izboljšali opcijski samodejni menjalnik z dvema sklopkama in možnostjo ročnega prestavljanja (DCT - Dual Clutch Transmission), kjer športni S način zdaj omogoča 3 stopnje.

Zmagoviti NC koncept je s svojim prihodom na trg požel velik uspeh pri kupcih, saj so Hondini inženirji po obširnih raziskavah ponudili motocikel, ki s svojimi lastnostmi presega pričakovanja širokega kroga uporabnikov. Integra združuje dva segmenta dvokolesnikov - voznost in zmogljivosti motocikla ter uporabnost in udobje velikega skuterja. Ima 'motociklistična' 17 palična kolesa, ki zagotavljajo večjo stabilnost tudi pri višjih hitrostih.

Agregat s 745 kubiki, dovolj moči in navora, dvojna gred za dušenje vibracij, nov izpuh ter dodelan avtomatski menjalnika z dvema sklopkama in možnostjo ročnega prestavljanja (DCT) zagotavljajo novi Integri še bolj dinamičen karakter z nadpovprečnimi zmogljivostmi. Daljša prestavna razmerja še dodatno znižajo motorne vrtljaje, obrabo in porabo goriva, ki znaša skromnih 3,5l/100 km. Z enim točenjem goriva je tako možno prevoziti več kot 400km.

Dognana ergonomija ponuja dovolj prostora tudi za višje voznike. Obenem je sedež oblikovan tako, da je doseganje tal enostavnejše, kar omogoča varnejše manevriranje na mestu. Uporaben prostor pod sedežem. Obe ročici zavor sta nastavljivi. Aluminijasta zadnja nihajna vilica s porazdelitvijo teže naprej 50% in nazaj 50% pozitivno vpliva na voznost.

Rezervoar goriva je pomaknjen pod sedež, kar znižuje težišče motocikla. Serijski ABS za varno zaviranje v vseh pogojih. Vse to ob dostopni ceni in nizkih stroških vzdrževanja, saj potrebuje servis le na 12.000 km ali enkrat letno.

PAKET ORIGINALNE DODATNE OPREME
TOURING PACK : 3 kovčki, ogrevane ročke 
Redna cena 1.690 EUR, promocijska cena 1.200 EUR.
Artikle je mogoče kupiti tudi posamezno. Objavljene MP cene že vsebujejo DDV.

 

Galerija slik - detajli

Galerija slik - zunanjost

Tehnični podatki


Motor:tekočinsko hlajeni, 4-taktni, 8-ventilski, vrstni dvovaljnik, SOHC

Prostornina:745 cm3

Največja moč:40,3 kW (54,8 KM) / 6.250/min

Največji navor:68 Nm / 4.750/min

Zagon:električni

Vbrizg goriva:elektronski vbrizg PGM-FI

Dimenzije (d x š x v):2.215 × 810 × 1.440 mm

Medosje:1.525 mm

Višina sedeža:790 mm

Posoda za gorivo:14,1 l

Pnevmatika spredaj:120/70-ZR17

Pnevmatika zadaj:160/60-ZR17

Zavore:K/K, ABS

Masa:238kg (pripravljen za vožnjo)

Poraba goriva:3,5 l/100km

Izpusti CO2:81 g/km