E-mail Facebook

17.11.2013

Pedrosa drugi, Marquez diskvalificiran

Novice

Pedrosa drugi, Marquez diskvalificiran

Dirka za veliko nagrado Avstralije na slovitem dirkališču na Phillip Islandu se ni izšla po pričakovanjih tovarniškega moštva Repsol Honda. Dirkaški vikend so zaznamovali številni zapleti glede prekomerne obrabe pnevmatik ter izrednih sprememb pravilnika posebej za to dirko.


Izkazalo se je, da povsem nov asfalt s katerim so letos preplastili Avstralsko dirkališče, obrablja pnevmatike precej bolje kot v normalnih pogojih. Ker uradni gumarski opremljevalec Bridgestone ni opravil nikakršnih testiranj je bilo jasno da na dane pogoje niso bili pripravljeni.

Iz varnostnih razlogov, so komisionarji Dorne dirko razreda Moto2 skrajšali iz 25 na le 13 krogov, dirko razreda MotoGP pa najprej na iz 27 na 22 krogov, po nedeljskem jutranjem ogrevalnem treningu pa so sprejeli novo odločitev, da dirko skrajšajo še za 3 kroge, torej skupaj 19 krogov, z obvezno menjavo motocikla v 9. ali najpozneje 10. Krogu dirke.

Spremembe pravilnikov v zadnjih minutah je botrovalo tudi stresu in posledično napačnem tolmačenju pravilnika. Marc Marquez je bil eden izmed treh dirkačev, kateremu so pokazali črno zastavo, zaradi neupoštevanja pravila, med tem ko je Dani Pedrosa uspel ohraniti trezno glavo in dirko zaključil na 2.mestu.

Marc Marquez je v primerjavi z njegovim največjim rivalom za naslov prvaka izgubil izjemno dragocenih 25 točk, kar pomeni, da ima le še 18 točk prednosti v skupnem točkovanju prvenstva.

Naslednja dirka se bo odvijala na Hondinem domačem dirkališču Motegi na Japonskem, kjer bomo držali pesti za Marqueza, da kljub smoli uspe odsvojiti naslov prvaka.
Komentirajčetrtek, 12. april 2018

Otvoritev sezone 2018 je lepo uspela

Spoštovani, ekipa AS Domžale moto centra se vam lepo zahvaljuje za obisk...

Beri dalje >>
Sreda, 7. marec 2018

ČESTITKE ZA 8. MAREC IN AKCIJA POSVEČENA...

Vsem pripadnicam nežnejšega spola čestitamo za 8. marec.
Obenem vam te...

Beri dalje >>


form